Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae și primele colinde din acest an

Astăzi, Biserica Ortodoxă Română, îl prăznuiește pe Sfântul  Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Din predica Părintelui Octavian Pelin, am aflat că Sfântul Ierarh Nicolae este cinstit de către toată creştinătatea, trăind o viaţă care a devenit model universal de bunătate şi înţelepciune. Multa sa bunătate a dus la alegerea sa ca arhiereu, iar dreapta credinţă a cauzat prinderea şi întemniţarea lui, împreună cu alţi creştini, primind el de la Dumnezeu ca plată darul facerii de minuni.

Sfântul Nicolae este cinstit ca un mare ajutător al tinerilor. Datorită minunilor pe care le-a înfăptuit, el este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci. A făcut însă minuni şi cu marinari, brutari, fete nemăritate sau cu cei acuzaţi pe nedrept.

Și tot astăzi, la finalul Sfintei Liturghii au răsunat în biserica noastră primele colinde din acest an. Copiii clasei a II-a A de la școala generală nr. 25 ne-au bucurat inimile interpretând colinde tradiționale românești. Ei au fost însoțiți de doamna învățătoare Luminița Cornea și de doamna profesoară de religie Rodica Sandu.

Micii colindători sunt prieteni vechi ai parohiei noastre. Ei ne-au mai colindat și în anii trecuți, prezența lor în biserică la Sărbătoarea Sfântului Nicolae devenind o tradiție.

Copiii au primit din partea Comitetului Parohial punguțe cu dulciuri și cărticele de rugăciuni, iar Părintele Octavian Pelin i-a miruit și le-a înmânat iconițe cu Sfântul Nicolae.

cruce lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *