Altarul de vară

În primăvara anului 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, s-a impus realizarea în curtea bisericii a unei construcții ușoare cu rol de altar de vară, în așa fel încât să putem desfășura slujbele religioase în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor impuse de situația sanitară pe care o traversăm.

altarul de vara

Dumnezeu a îngăduit realizarea acestui obiectiv prin persoanele dăruite care s-au implicat voluntar: domnul inginer Valentin Dobrea care ne-a fost alături din primul moment prin realizarea proiectului și prin prezența zilnică îndrumând cu pricepere pe enoriașii truditori : Gheorhgiță Ciobanu, Nicu Burlacu, Cătălin Constantinescu și Constanța Radu.

Acoperișul altarului a fost realizat din șiță (șindrilă), soluție propusă de către familia fostului prefect de Galați, domnul Cosmin Ionuţ Păun și Doina care sunt și enoriași ai parohiei noastre. Tot familia Păun, cu credinţă în Dumnezeu și cu dragoste faţă de Maica Domnului, sunt cei care au susţinut financiar această lucrare. Șița a fost montată de Negoescu Dumitru, preot în comuna Valea Hotarului, judeţul Argeș. 

Aducem mulțumiri firmei Poliprod Serv SRL și doamnei Cristina Petcu pentru găsirea celor mai bune soluții tehnice pentru imprimarea icoanelor.

Construcția altarului nu ar fi fost posibilă fără ajutorul enoriașilor noștri care au susținut această lucrare atât prin muncă, cât și financiar și cărora le mulțumim.

altarul de vara