Întâlnire duhovnicească dedicată poetului Mihai Eminescu

Cu prilejul împlinirii a 130 de ani de când „Luceafărul poeziei româneşti”, poetul naţional Mihai Eminescu a trecut la cele veşnice, biserica noastră a fost gazda unei întâlniri duhovnicești organizată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din Galați (reprezentată de doamna Maria Stanciu), în colaborare cu Parohia Vovidenia și Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe din România, filiala Galați.

Programul întâlnirii a cuprins o slujbă de pomenire pentru odihna sufletului marelui poet, săvârșită de către preotul paroh Gabriel Ioan Pelin, o expoziție de carte cu principalele opere ale lui Eminescu și momente recitative susținute de elevii Școlii Gimnaziale nr. 24 (profesor Antoanela Mosescu), ai Colegiului Național Costache Negri (profesor Elvira Alexandrescu) precum și de cei ai Liceului de Arte Dimitrie Cuclin (profesor Ana Larisa Pelin).

Întâlnirea a continuat cu premierea elevilor participanți la concursul de creație literară cu tema: Portretul soldatului / țăranului român în creația eminesciană.

Tot cu această ocazie a avut loc și celebrarea unui an de la începerea atelierului de cusut în punct românesc.

În acest articol puteți vedea cum a fost comemorată această zi în anul 2018.

cruce lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *