Programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“

În preajma marilor sărbători creştine, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos derulează ample programe filantropice, îndreptate cu precădere spre familiile cu mulţi copii sau spre persoanele defavorizate şi marginalizate social.

În acest context, în perioada 18 – 24 aprilie a.c., în Eparhia Dunării de Jos se desfăşoară programul „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, constituit din două componente:

  1. cumpărarea unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru 474 de copii din municipiile Galaţi şi Brăila, care provin din familii nevoiaşe, cu mai mult de 3 copii şi
  2. oferirea unor kituri cu produse de igienă, unui număr de 1575 de copii, proveniţi din familii aflate în evidenţele sociale ale parohiilor din mediul rural.

Astfel, 295 de copii din municipiul Galaţi, au primit tichetele valorice pentru achiziţia de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Însoţiţi de preoţii din parohiile de care ei aparţin şi de părinţii lor, copiii au mers la Magazinul Selgros din Galaţi, unde, pe baza tichetelor oferite de Arhiepiscopie, şi-au achiziţionat articole de îmbrăcăminte şi de încălţăminte noi, alese chiar de ei.

Bucuria a fost mare, întrucât copiii şi-au ales produsele dorite, iar mulţi dintre aceşti beneficiari nu au avut până în prezent posibilitatea de a ajunge pentru cumpărături într-un astfel de magazin.

De asemenea, au fost pregătite şi distribuite către protoierii cele 1575 de sacoşe cu produse de igienă, pentru ca, începând de luni, 22 aprilie, preoţii să poată oferi aceste daruri familiilor cu mulţi copii din parohiile de la sate.

Din Parohia Vovidenia, două familii cu câte 6 și respectiv 4 copilași, au mers la cumpărături însoțite de Părintele Paroh Gabriel-Ioan Pelin.

Le urăm micuților noștri sărbători binecuvântate alături de familiile lor și le dorim să se bucure sănătoși de hăinuțele cu care s-au înnoit cu ocazia Sfintelor Paști.

Mai multe imagini despre cum s-a desfășurat programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ la Galați, puteți vedea pe Trinitas TV.

cruce lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *