Hramul bisericii Vovidenia 2018. Pachete cu alimente pentru bolnavii nedeplasabili.


Ca în fiecare an, la praznicul „Intrării în biserică a Maicii Domnului“ biserica noastră își sărbătorește hramul. Sărbătoarea a debutat în ajun prin săvârşirea slujbei de priveghere.

În ziua praznicului,  Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a numeroşi credincioşi din urbea gălăţeană, profesori şi oameni de cultură.

La momentul liturgic cuvenit, mulţi copii şi credincioşi prezenţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură Păritele Arhiepiscop a vorbit despre sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului și despre exemplul de viețuire al Născătoarei de Dumnezeu.

Sărbătoarea de astăzi este o sărbătoare mare a Sfintei Biserici, dar și o sărbătoare mare a familiei creștine. După modelul creșterii Pruncii Maria, întâi acasă, până la vârsta de trei ani, și apoi la templul, învățăm toți creștinii cum să creștem copiii, atât acasă prin oferirea învățăturii de credință și obișnuirea cu rugăciunile, cât și în școală și în biserică prin descoperirea învățăturilor sfinte“, a spus ierarhul.

Ca în fiecare an, elevi de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin“ şi de la Şcoala Gimnazială Nr. 25 din Galaţi au participat la Sfânta Liturghie, interpretând la chinonic cântări corale închinate Maicii Domnului și cântece patriotice.

Un grup de elevi din clasele gimnaziale de la Liceul de Arte au prezentat icoane cu chipul Maicii Domnului, pictate de ei în cadrul cercului de pictură organizat de parohie, iar Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat şi le-a oferit diplome și daruri.

La slujbă au participat şi persoane hipoacuzice, pentru care Sfânta Liturghie a fost transpusă în limbaj mimico-gestual de către pc. pr. Constantin Căuş. Aceștia au fost binecuvântați de Chiriarhul Dunării de Jos și au primit pachete cu alimente. 

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă frăţească, membrii Consiliului şi Comitetului parohial pregătind peste 400 de pachete cu alimente pentru toţi credincioşii prezenţi, dar şi pentru cei bolnavi, nedeplasabili, aflaţi în evidenţele speciale ale parohiei.

cruce lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.