Cinstirea eroilor români la praznicul Înălţării Domnului

Joi, 13 iunie 2024, la praznicul Înălțării Domnului a fost săvârșită Sfânta Liturghie, mulți credincioși primind Sfânta Împărtășanie.

Parohia noastră organizează anual un moment de rugăciune pentru a evidenţia jertfa și dragostea de țară de care au dat dovadă înaintașii noștri, săvârșind o slujbă de pomenire la Monumentul Eroului, situat în apropierea gării feroviare din Galați.

Astfel, înainte de începerea slujbei praznicului dar și a programului școlar, preoții bisericii Vovidenia, alături de cântărețul bisericesc, membrii Consiliului și Comitetului Parohial precum și a credincioșilor doritori, în prezența elevilor Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin“ și a celor de la Școala Gimnazială nr. 25, cu care parohia are Protocol de colaborare, s-au deplasat la Monumentul eroului de la intersecția ce desparte Gara feroviară de Autogară, unde au săvârșit slujba de Parastas, pomenind toți eroii neamului românesc.

Elevii prezenți au intonat în mod pios „Imnul eroilor“, coordonați fiind de învățătoarele lor: de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ clasa a III-a, învățător Beatrice Butucescu și clasa I, învățător Brândușa Purcaru iar de la Școala Gimnazială nr. 25 clasa a IV-a B, învățător Elisabeta Marcu.

Ne-au bucurat cu prezența la acest moment de rugăciune profesoarele de religie Monica-Ștefana Trifan și Rodica Sandu, precum și doamnele director ale celor două școli: Prof. Ana-Larisa Pelin, prof. Simona Holiartoc și prof. Nina Gurău.

Aducem cuvânt de mulțumire doamnelor Doina Florea, Corina-Elena Mihai și Florina Domnițanu care au pregătit daruri pentru elevi: cozonoc, ouă înroșite și suc.

Doamna Aurelia Hmelnițchi ne-a bucurat recitând o poezie patriotică.

Dumnezeu să-i ierte pe eroii noștri!

cruce lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *