Colțul copiilor la Biserica Vovidenia

Lăsați copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi ” (Luca 18,16), a spus Domnul Iisus Hristos și aceasta este cea mai mare datorie a părinților creștini: să îi călăuzească pe copiii lor către Mântuitorul Hristos.

Împlinirea acestei misiuni sfinte se realizează prin aducerea copiilor la biserică, unde intră în contact cu învățătura de credință ortodoxă și cu Sfintele Taine și unde învață să îl iubească pe Hristos și să urmeze învățăturilor Sale.

Ne-am hotărât ca în 2020, an declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca find: “Anul omagial al pastorației părinților și copiilor“, să acordăm o și mai mare atenție familiei creștine în ansamblul ei. Astfel, ne dorim să facem drumul celor mici către Sfânta Biserică mai plăcut, iar misiunea părinților care îi aduc la Sfintele Slijbe, puțin mai ușoară.

Cei mici, care în mod firesc își pierd răbdarea în timpul slujbelor, vor avea de acum o măsuță și scăunele unde pot să se joace în liniște, să coloreze sau să facă puzzle.

Deocamdată, ca să nu incomodeze alte slujbe sau activități din biserică, veți găsi măsuța cu jucării și scăunelele, sub masa mare și pot fi scoase la nevoie.

În sertarul măsuței copiii vor găsi jucării, cărticele și creioane colorate. Sperăm să le placă și să vină cu bucurie la biserică unde îi așteptăm cu tot dragul.

cruce lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *