Nașterea Maicii Domnului, prima mare sărbătoare a noului an bisericesc

Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită în fiecare an în data de 8 septembrie, este prima mare sărbătoare a noului an bisericesc care a început cu exact o săptămână în urmă.

Chiar dacă Sfânta Scriptură nu ne relatează despre acest eveniment, din scrierile apocrife aflăm foarte multe amănunte despre originea și copilăria Fecioarei Maria.

Sfânta Fecioară Maria s-a născut din Sfinţii şi Drepţii Părinţi Ioachim şi Ana, care, ajunşi la o vârstă înaintată, se rugau neîncetat la Dumnezeu pentru a avea şi ei un copil. 

Dumnezeu le-a ascultat dorința şi Ana a născut-o pe Maria, viitoarea Sfântă Fecioara Maria. Drept mulțumire, Sfinții Ioachim şi Ana îşi închină fiica lui Dumnezeu şi o duc la Templu pentru a viețui în cinste şi neprihănire.

Sfânta Fecioara Maria, este cea care a fost aleasă de Dumnezeu să poarte în pântece şi să nască pe Mântuitorul lumii, așa după cum se proorocise: “Iată Fecioara va lua în pântece şi va naște Fiu şi vor chema numele lui Emanuel” (Isaia 7, 14).

De aceea, naşterea Maicii Domnului, ca rod al rugăciunii şi vieţii bine-plăcute lui Dumnezeu, reprezintă pentru toţi creştinii un eveniment crucial în istoria mântuirii noastre. Prin Sfânta Fecioară Maria, ca vas ales al întrupării Fiului lui Dumnezeu, oamenii au redobândit perspectiva nemuririi şi a comuniunii de viaţă eternă cu Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh.

Bucuria creştinătăţii întregi la această sărbătoare, a fost trăită profund şi de către credincioşii parohiei noastre, prin participarea în număr mare la Sfânta Liturghie.

cruce lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *