Pelerin în Țara Sfântă (13) – Mănăstirea rusească „Înălţarea Domnului”

Mănăstirea rusească „Înălţarea Domnului” se găseşte în mijlocul unei grădini imense din satul A-Tur de pe Muntele Măslinilor. Turnul înalt al bisericii ruse domină întreg Muntele Măslinilor, devenind astfel punct de referinţă pentru pelerini.

Acest aşezământ monahal a luat fiinţă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, între anii 1870-1887. În prezent, în acest aşezământ monahal vieţuiesc aproximativ 50 de maici originare din Rusia, Arabia, România, Estonia, Australia şi Germania.

Programul zilnic al slujbelor se desfăşoară în biserica principală. În fiecare an, de Praznicul Înălţării Domnului aici se adună pelerini din lumea întreagă.

Terenul mănăstirii măsoară aproximativ 54000 de metri pătraţi şi este înconjurat de un zid ce măsoară de 1,5 km lungime. Mănăstirea cuprinde o biserică centrală cu hramul Înălţarea Domnului, un paraclis cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul şi o trapeză cu un paraclis închinat Dreptului Filaret cel Milostiv.

Ansamblul monahal cuprinde şi un corp de chilii unde se află şi atelierele de iconografie şi de broderie. Mănăstirea deţine şi o mare livadă de măslini, ce asigură obştii necesarul de măsline şi ulei.

cruce lemn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *